Review: The Body Shop – Banana

The Body Shop banana

Vorige week kreeg ik mijn bestelling van The Body Shop binnen. Ik was erg benieuwd naar de limited edition van de Banana Body Yoghurt. Op Instagram had ik de vrolijke verpakking al gezien en toen ik las dat de nieuwe collectie ook nog eens 100% vegan was besloot ik een aantal producten te bestellen. (En eigenlijk ook omdat het vakantie was en ik vond dat ik een cadeautje voor mijzelf had verdiend)

Banana Body Shop

Banana body yoghurt

Als eerste valt natuurlijk de vrolijke verpakking op: knalroze met bananen! Daarna viel het mij op dat de pot kleiner was dan ik dacht. De body yoghurt is 200 ml en kost 10,-. Toch wel prijzig. Maar ik vond het het geld wel meer dan waard.

De Banana Body Yoghurt is 100% vegan en is wat luchtiger dan de bodybutter. Zodra je de pot openmaakt ruik je al een heerlijke bananengeur.  De creme trekt snel in en blijft daarna nog een tijdje naar banaan ruiken. Ik kan mij voorstellen dat sommige mensen dit misschien te overheersend zouden vinden, maar ik hou hier wel van!

Er is gebruik gemaakt van zogenaamde ‘tweede keus’ bananen bij dit product. Dat zijn bananen die niet verkocht kunnen worden voor consumptie. Ze zijn dan bijvoorbeeld te klein of hebben een beurs plekje.

Banana shampoo en conditioner

Ook bij de shampoo en conditioner is gebruik gemaakt van biologische Community Trade bananenpuree. Deze shampoo en conditioner ruiken heerlijk, misschien iets te zoet voor sommige mensen. Maar ik word er helemaal blij van als ik mijn haar hiermee was.

Er zitten geen siliconen in dit product. De shampoo en conditioner kosten 7,- per stuk, er zit  200 ml in een fles. Het is iets duurder dan een shampoo bij de Kruidvat of Action, maar ik vind het wel het bedrag waard. Ook dit product is niet getest op dieren, daar betaal ik dan graag iets meer voor.

Het valt me trouwens op dat mijn haar minder snel vet wordt als ik mijn haar met de banana shampoo gewassen heb.

Cadeautje

Bij mijn bestelling kreeg ik ook nog een leuk cadeautje van The Body Shop: een toilettasje inclusief een aantal kleine verpakkingen! Zo zat er een kleine versie van de Banana shampoo in en twee items uit de Shea collectie. Een showercream en een handcrème .

Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n fan van de geur van de Shea collectie. Ik hou meer van zoete luchtjes, maar de handcrème is wel erg fijn. Ik heb snel last van droge handen en daar helpt deze crème wel goed tegen.

Ik ga het toilettasje gebruiken als etui denk ik. Het is glad materiaal en helemaal mijn stijl zo met dat roze!

Giftbag The Body Sho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *